Training

De Mindfulness voor Managers Training bestaat uit acht wekelijkse sessies van ongeveer 2,5 uur en een retraitesessie van een dag. Tijdens de sessies leer je de verschillende mindfulness oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen, yoga en lichaamsmeditatie. Daarnaast krijg je huiswerkopdrachten mee om de geleerde vaardigheden te kunnen blijven oefenen. Per week wordt er ongeveer een uur aan huiswerk en oefeningen besteed. 

Tijdens de Mindfulness training voor Managers leren de deelnemers om bewuster te zijn van hun gedachten en emoties en om ze te accepteren zoals ze zijn, zonder er oordeel aan te geven. Dit kan helpen om druk te verminderen en om beter om te gaan met problemen op het werk. Je leert ook om bewuster te zijn van je ademhaling en je lichaam, wat kan helpen om te ontspannen en om beter te slapen.

Verder leer je om bewuster te zijn van je omgeving en om te genieten van het hier en nu. Dit kan helpen om het leven te appreciëren en om te genieten van de kleine dingen.

Naast de mindfulness oefeningen leren de deelnemers ook om beter om te gaan met stress en andere mentale en emotionele problemen op het werk. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het ontwikkelen van coping-vaardigheden, zoals het leren omgaan met negatieve gedachten en emoties. Je leert ook om beter te communiceren en om beter te luisteren, wat kan leiden tot verbeterde communicatie en beter contact.

Het is de bedoeling dat de deelnemers het speciaal voor deze training ontwikkelde ‘Werkboek Mindfulness’ door Lex Coene, en het boek ‘Mindfulness, in de Maalstroom van je Leven’ van Edel Maex aanschaffen. Beide boeken zullen intensief gebruikt worden tijdens de training.

Lees meer over inschrijven, kosten en beschikbare data

MBSR Mindfulness training

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een bekende mindfulness training die is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn aan de Universiteit van Massachusetts. De MBSR training is gericht op het ontwikkelen van mindfulness vaardigheden om stress te verminderen en om beter te leven in het heden. Het effect van deze training is wetenschappelijk bewezen, zie hieronder voor een toelichting.

De Mindfulness training voor Managers is een MBSR training en speciaal gericht op het ontwikkelen van mindfulness vaardigheden binnen de context waarin managers functioneren. De training kan helpen om managers beter te laten presteren in hun werk en om beter om te gaan met druk en uitdagingen. Hiertoe is het MBSR programma iets aangepast, wordt er voor gezorgd dat de deelnemers eenzelfde achtergrond en doel hebben, zodat de context en inbreng goed aansluit. De training wordt gegeven door Lex Coene, iemand met een ruime ervaring als manager en bestuurder. 

De training is geheel online, en met een online training kun je op elke gewenste locatie deelnemen, zolang je maar toegang hebt tot internet. Dit betekent dat je de training makkelijk kunt inpassen in je eigen agenda en dat je niet hoeft te reizen om deel te nemen.

Wetenschappelijk bewijs MBSR

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van de MBSR mindfulness training. Hieronder geef ik enkele voorbeelden van onderzoeken met bronvermelding:

Wetenschappelijk bewijs Mindfulness (MBSR) bij managers

Er is wetenschappelijk bewijs dat de MBSR mindfulness training kan helpen om stress en andere mentale en emotionele problemen te verminderen bij managers. Hieronder geef ik enkele voorbeelden van onderzoeken met bronvermelding:

In samenvatting is er wetenschappelijk bewijs dat de MBSR mindfulness training kan helpen om stress, werkgerelateerde stress en andere mentale en emotionele problemen te verminderen bij managers, en kan bijdragen aan verbeterde concentratie, productiviteit, communicatie en relaties op het werk.