Over Lex Coene

Mijn naam is Lex Coene, en ik ben Mindfulness Trainer categorie-1 geregistreerd in het kwaliteitsregister voor mindfulness trainers en lid van de VMBN

Mijn doel is om managers en mensen uit het werkveld mindfulness vaardigheden aan te leren, omdat ik uit eigen ervaring (topsport, filosofie en management) weet hoe waardevol dit kan zijn.

Topsport

De eerste kennismaking met meditatie is tijdens mijn topsport carrière geweest (tien jaar nationale badmintonselectie, deelname aan WK’s, EK’s, meer dan veertig interlands en drie nationale titels in het enkelspel). In die periode heb ik kennis gemaakt met mentale begeleiding, in een vorm die veel overeenkomsten heeft met het mindfulness programma. Het om leren gaan met druk en het presteren op het juiste moment is kenmerkend voor topsport, en de mentale begeleiding die ik toen gehad heb, heeft me enorm veel gebracht en zal ik, daar waar van toepassing, inbrengen in de training.

Filosofie

Ik heb filosofie en economie gestudeerd, en ben afgestudeerd in de westerse filosofie. Na de studie heb ik me toegelegd op de oosterse filosofie, en gezien de aard van de oosterse filosofie is het bijna een must dat je, naast het lezen van de filosofische werken, zelf gaat mediteren. De interesse in meditatie is voor mij niet alleen pragmatisch, dat wil zeggen dat het je iets brengt of je helpt doelen te behalen, maar ook fundamenteel filosofisch. Oosterse filosofie, daar waar meditatie vandaan komt, kent andere uitgangspunten dan de westerse filosofie, en naast de positieve effecten die meditatie op de manier van leven kan brengen, ben ik geïnteresseerd in deze fundamentele verschillen.

Deze kennis maakt voor het geven van de mindfulness training niet uit, en daar bedoel ik mee dat het geen onderdeel is van de opleiding tot mindfulness trainer of van de training zelf. Het geeft mij als trainer verdieping, die ik -expliciet of impliciet- in de training zal verwerken.
In praktische zin heb ik inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met meditatie: Transcendente meditatie, Vipassana meditatie en retraite, Mindfulness meditatie, en uiteraard de opleiding tot mindfulness trainer.

Management

De afgelopen vijfendertig jaar heb ik gewerkt als manager, bestuurder, ondernemer en hogeschool/universitair docent, en heb veel ervaring opgedaan in het management, zowel in praktische als in theoretische zin. Mindfulness en meditatie hebben me veel opgeleverd en dat wil ik graag doorgeven. Ik hecht eraan uit dezelfde praktijk te komen als de deelnemers en zal proberen om de vertaalslag van de mindfulness vaardigheden naar die praktijk zo goed mogelijk te maken.

CV

Bovenstaand is afkomstig uit mijn CV, en mocht je interesse hebben dan kan je dat vinden via de volgende link: LinkedIn profiel Lex Coene