Programma

Sessie
Thema
1
Leven op de automatische piloot
2
Omgaan met obstakels
3
Grenzen leren kennen
4
Het landschap van de stress
5
Uitdagingen bewust beantwoorden
6
Gedachten zijn geen feiten
Stiltedag
7
Goed voor jezelf zorgen
8
Gebruiken wat je hebt geleerd, tips voor de toekomst

Wanneer is de training?

Het programma van de training duurt acht weken waarbij in week zes er een wekelijkse sessie is, en in het weekend een stilte dag. In het tabblad ‘inschrijving en kosten’ vind je de exacte data van de trainingen voor de komende periode.

Iedere sessie duurt twee en een half uur, met een pauze van tien minuten, op vaste tijden iedere week. De stilte dag duurt zes uur, met een pauze van een uur.

Praktische informatie

Je gaat als je je inschrijft acht weken iedere dag oefenen: met formele meditaties (oefeningen), met opdrachten en met lezen. Ga ervan uit dat het per dag ongeveer een uur en een kwartier in beslag neemt en probeer ervoor te zorgen dat je dit van tevoren inplant.

De training is online via zoom, en bij inschrijving ontvang je informatie hoe zoom te gebruiken.

Zorg voor een prettige ruimte waar je computer kan staan en waar je de oefeningen en meditaties ongestoord kan doen. Je hebt een matje, een kussen, een deken en een stoel nodig om de oefeningen te kunnen uitvoeren.

Je hebt het werkboek aangeschaft en er wordt je regelmatig gevraagd logboeken die in het werkboek staan (per dag) bij te houden. Je oefent/mediteert iedere dag, en het is handig de logboeken na het oefenen in te vullen.

Je hebt het boek ‘Mindfulness, in de maalstroom van je leven’, van Edel Maex aangeschaft. Per sessie wordt aangegeven welke bladzijden je van het boek kunt lezen. Ga ervan uit dat je per week ongeveer twintig bladzijden te lezen hebt en als je dat over de dagen verdeeld, dan lees je per dag drie of vier pagina’s.