Het is een scenario waar je vast bekend mee bent: je gedachten dwalen af naar de berg werk op kantoor, terwijl je thuis met je gezin aan de eettafel zit. Of je zit gevangen in een gedachtenstroom van persoonlijke zorgen tijdens een belangrijke zakelijke ontmoeting. 
Het is tijd om de cruciale rol die de werk-privébalans bij effectief leiderschap speelt onder de aandacht te brengen.

Moeite met het bewaren van een gezonde werk-privébalans? Je bent echt niet de enige!

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel managers in Nederland moeite hebben met het kiezen van de juiste balans tussen werk en privé. 

Wat maakt het zo moeilijk om je los te maken van het werk en tijd te nemen voor het persoonlijke en ontspanning? Nou, de druk om te presteren, de verantwoordelijkheid voor een team of een gehele afdeling én het constante “aan” moeten staan in onze 24/7 wereld bijvoorbeeld.

Het verwerken van de gebeurtenissen van de werkdag en de aanhoudende druk om bereikbaar en beschikbaar te zijn, kunnen leiden tot stress. Wat uiteindelijk een negatieve invloed heeft op de gezondheid, relaties en algehele levenstevredenheid. 

Je werk-privéleven weer in balans brengen met mindfulness?

Ik ben gepassioneerd om je te helpen bij deze verandering. De mindfulness trainingen zijn speciaal ontwikkeld om je te helpen je leven in balans te brengen en zodoende je leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Mindfulness is de sleutel tot succes, zowel in werk als privé


Mindfulness bevat twee basiselementen:

  • Focussen: Mindfulness stelt je in staat om je aandacht bewust te richten waar deze op dat moment het meest nodig is.
  • Loslaten: Leren hoe gedachten over werk dat nog gedaan moet worden los te laten als je thuis bent. En andersom: je privé-zorgen achter je te laten zodra je op kantoor bent.

Wat zijn de voordelen van een goede werk-privébalans voor leiderschap? 

  • Verbetert de communicatie: Als je volledig aanwezig bent en niet wordt afgeleid, communiceer je effectiever.
  • Versterkt de teamdynamiek: Aandacht kunnen richten vergroot de creativiteit en de snelheid van denken. Je waarde voor het team wordt groter. 
  • Maakt je empathischer: Aandacht hebben betekent dat je beter luistert. En dat je de mensen om je heen écht ziet en daardoor beter begrijpt.
  • Leiderschap: Door te laten zien dat je zelf in staat bent werk en privé goed te combineren, word je een voorbeeld voor je team.

De effecten van mindfulness ervaar je niet alleen op het werk. Ook in je privéleven merk je het verschil:

  • Gezin en vrienden: Aangezien je energie niet langer wordt opgeslokt door werkzorgen, kun je de nodige aandacht geven aan de mensen die je dierbaar zijn.
  • Betere kwaliteit van leven: Omdat je je niet laat afleiden, kan je genieten van de grote en ook de kleine dingen in het leven.
  • Minder stress: Door mindfulness leer je technieken om stress onder controle te krijgen, wat leidt tot een ontspannen en gelukkiger leven.

De Mindfulness voor Managers training is je hulpmiddel voor een gezonde werk-privébalans

Het goed kunnen combineren van werk en privé levert niet alleen voor jezelf voordelen op. Ook je team, je organisatie en de mensen uit je privé-omgeving, zoals gezin en vrienden, merken de voordelen. Ik kijk ernaar uit je te begeleiden bij deze reis naar een evenwichtiger en bevredigender leven!

Ik reik je tools aan die je direct kan toepassen in de praktijk